Bademli Tavuk Dolması

dakika
Kolay
kişilik

İçindekiler

⁃ MALZEMELER
1 adet Aspiliç bütün tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 limon suyu
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı bal
PİLAVI İÇİN
2,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
1 soğan rendesi
1 çay bardağı kuş üzüm
1 çay bardağı kabukları soyulmuş badem
Tuz
2 kesme şeker
½ demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
SÜSLEMEK İÇİN
Nar
Kayısı
Nane
Ayva

HAZIRLAMA TARİFİ

1
)
 Aspiliç Tavuk kırmızıbiber limon suyu soya sosu bal tuz ile ovulur. 20 dakika dinlendirilir ve sonrasında Fırın tepsisine konur. 200 derece fırında 1 saat pişirilir. Pilav tenceresine sıvıyağ şeker defneyaprağı bademler konur. Kavrulur. Bademler tencereden alınır. Tencereye 2,5 su bardağı su konur. Kaynayınca sıcak tuzlu suda 1 saat bekletilmiş iyice yıkanmış pirinç konur karıştırılır. Üzerine kuş üzümü konup kısık ateşte 15 dakika pişirilir. En son baharatlar badem dereotu ilave edilip harmanlanır soğutulur. Tepsideki tavuğun içine iyice doldurulur. Tepsiye konur. Kalan pilav etrafına dizili konup sıcak fırında 10 dakika daha pişirilir. Fırından alınır. Üzerine nar taneleri serpilip etrafı ayva dilimleri kayısı ve nane ile süslenir.
Afiyet olsun.